Wat is jouw verhaal?

Vertel jouw verhaal. Wat is jouw boodschap? Ik wil dat je nu alvast jouw verhaal opschrijft. Wie ben je? Wat is jouw passie? Waarom doe je wat je doet? Schrijf op wat er in je opkomt. We gaan er later dieper op in. Maar voor je de theorie kent is wat er nu spontaan in je opkomt vaak al een perfecte basis om op verder te gaan.

Zorg voor een schrijfstijl waardoor je publiek het leuk vindt om verder te lezen en ze je herkennen. Schrijf bijvoorbeeld niet in de derde persoon. Dus niet ‘Online Business Factory heeft deze cursus al 100x verkocht’. Maar ‘Wij hebben onze cursus al 100x verkocht!’ Dat klinkt minder formeel en interessanter. En het maakt het persoonlijker. Je schrijft immers over jouw eigen bedrijf.

Bekijk hieronder de video van Carmine Gallo, auteur van het boek: De kracht van storytelling. In deze video is hij bij Google om zijn kennis te delen over storytelling. Hij legt uit wat het geheim is van goede verhalenvertellers en geeft ijzersterke voorbeelden (o.a. over Starbucks, de vrouwelijke COO van Facebook etc.). Het is een lange film (50 minuten) dus neem er even rustig de tijd voor. Wil je nog meer weten over storytelling, dan is zijn boek ook echt een aanrader!